bitloos paardrijden petra mensink PMC bitloos hoofdstel cursus les

Bitloos Paardrijden

Kennisbank - Online Academy - Webshop PMC


Onderzoeken

Er wordt steeds meer nagedacht over het bit en men komt langzaam maar zeker tot het besef dat een bit zoals we die altijd gewend zijn geweest te gebruiken, een nadelig effect heeft op het paard, zowel fysiek als mentaal.
Bittenfabrikanten zoals Sprenger en Myler doen ook niet voor niets onderzoeken naar de inwerking en invloed van diverse bitten en naar de anatomie van de paardenmond, waardoor zij tot een steeds betere ontwikkeling van anatomisch gevormde bitten komen.
Onderzoeken, kennisoverdracht, publicaties en ervaringen geven ons een steeds beter inzicht in de effecten van het bit en welke invloed dat kan hebben op onze communicatie en samenwerking met ons paard.

De onderzoeken van Myler en Sprenger, dr. Hilary Clayton, dr. Robert Cook en dr. Elisabeth Engelke/prof. Hagen Gasse onderbouwen dat de mond van het paard niet geschikt is voor een bit en dat - gezien de anatomie van de paardenmond - het bit geen vanzelfsprekendheid kan zijn.

Onderzoeken naar bit en bitloos

Externe links:

Zorgeloos bitloos - zacht en subtiel paardrijden

In mijn boek Zorgeloos bitloos geef ik jou belangrijke inzichten in je paard, jouw hulpen, jullie communicatie en het rijden met en zonder bit. Na het lezen heb je de nodige kennis, inzichten, tools en handreikingen om bitloos te gaan en te blijven rijden met je paard. Je weet wat werkelijk 'de rem en het stuur' zijn, welke hulpen welk effect hebben op je paard (en waarom) en wat er voor nodig is om veilig en zorgeloos met je paard te gaan genieten!
Recensies van lezers van het boek vind je op de Facebookpagina van het boek. Te bestellen via www.zorgeloos-bitloos.nl.

boek e-book zorgeloos bitloos

Wil je beginnen met bitloos paardrijden en heb je twijfels over de rem, het stuur en controle? En wil je graag zonder bit heerlijk ontspannen in wederzijds vertrouwen samen genieten? Maak dan de allerbeste start met de Bitloos Paardrijden starterskit! Klik op de button en ontdek hoe jij de beste start kunt maken en jouw paard nooit meer een bit in hoeft.
bitloos
Rijd je al bitloos en wil je jezelf ontwikkelen en verbeteren als ruiter en partner van je paard? Wil je graag meer kennis, inzichten en inspiratie, omdat je weet dat je immers nooit uitgeleerd bent? Ga dan aan de slag met de Bitloos Paardrijden verdiepingskit om je bitloze pad te vervolgen! Klik op de button en neem de volgende stap in het bitloos paardrijden.
bitloos